Komplette rørsystemer for hygienisk næringsmiddelproduksjon

Næringsmiddelproduksjon stiller høye krav til rørsystemene for å kunne håndtere etsende medier, samtidig som det er viktig at hele prosessen er hygienisk. Vi har lang erfaring med å levere rørsystemer, installasjonsmaterialer og ventilasjon i høykvalitets plastmaterialer som oppfyller alle hygienekrav.

Næringsmiddelproduksjon krever hygieniske rørsystemer

Næringsmiddelproduksjon er omfattet av mange regler og retningslinjer for å sikre at produksjonen er både hygienisk og trygg. Derfor er det viktig at rørsystemene også oppfyller høye krav. Mange ganger har plastrør bedre evne til å redusere risikoen for korrosjon og vekst på biofilm på innsiden av røret sammenlignet med metallrør. I tillegg er det en viss risiko for at det vandrer metallioner mellom metallet i røret og produktet. Hos GPA har vi lang erfaring med å velge riktig type rør og materiale for riktig bruk. Vi har for eksempel High Purity produkter i både PP og PVDF som er produsert i rene rom og hygienisk pakket for å bli sveiset og installert i miljøer hvor det kreves helt rene rom. Disse egner seg godt til produksjon der hygienekravene er høye. I tillegg betyr plast- eller plastforede rør at eventuelle problemer med oksidasjon og korrosjon som kan oppstå i metallrør, kan unngås helt.

Lavere installasjons- og vedlikeholdskostnader

En annen fordel med High Purity PVDF er at materialet tåler damprengjøring for sterilisering på stedet (SIP). Rørene er også motstandsdyktige mot svært etsende medier som for eksempel eddiksyre og ketchup, slik at det ikke dannes ujenvheter i røret der bakterier kan sette seg fast. I tillegg er installasjonen enklere og billigere fordi du i motsetning til stålrør ikke trenger å kjemisk behandle sveisene og gjøre oppfølgingskontroller med røntgen for å se at det ikke er skjulte urenheter. Plastrør korroderer ikke og krever mindre vedlikehold. Et plastrør har en estimert levetid på litt over 50 år.

 

Spør en ekspert

Med vårt brede sortiment av komponenter, installasjonsmateriale og lange erfaring, er vi en komplett leverandør som kan møte dine behov ved både rådgiving og rask service.